ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Mehmetçik İlkokulu

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda yapılan törenle çoşku içinde kutlandı. Törene katkı sağlayan,emek veren tüm öğretmenlerimize,öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz anasınıfı öğretmenlerinden Esra ÇİFTÇİ ve Emine EKİNCİ büyük emek vererek 29 Ekim ile ilgili bizlere çok güzel bir pano hazırladılar.29 Ekimi sınıflarıyla coşkuyla kutladılar.Geriye çocuklarıyla çok güzel fotoğraflar bıraktılar.Cumhuriyetimizin 99. yılına özel hazırlanan bu güzel pano için kendilerine çok teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz 2/D sınıf öğretmeni Fatma BÜYÜKKURT eşliğinde çocuklarımız doğru bir şekilde diş fırçalamayı öğrendiler.Öğretmenimiz önce sınıfta çocuklarımıza diş fırçalama ile ilgili video izletti.Sonra çocuklarla beraber lavaboya giderek derste öğrendiklerini uygulama yaparak pekiştirdiler.Eğitim sürecinde çocukların sürece ne kadar çok dahil olursa ne kadar çok duyu organına hitap ederse eğitimin daha da kalıcı olduğu gerçeğini hepimiz biliyoruz.Mehmetçik İlkokulu olarak tüm öğretmenlerimiz sınıflarında çocukları sürece aktif olarak dahil etmeye çalışmakta,yaparak yaşayarak öğrenmeye  önem vermektedir.Öğretmenimize sağlığımız için de çok önemli olan bu konuyu  hem öğreterek hem de onları eğlendirerek işlediği için çok teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz anasınıfı öğretmenleri Emine TEKİN ve Emine TOPRAK eşliğinde öğrencilerimiz zeytin kırma etkinliği gerçekleştirdiler.Bu etkinlikle öğrenciler günlük hayatta yaşadıkları sürece dahil edilirken hem eğlendi hemde merak,işbirliği,sabretmek,el kol becerisi gibi yönlerini de geliştirdiler.Çocuklarımızın birçok duyu organına hitap eden,onları hem bedenen hem de ruhen olumlu yönde  etkileyen böylesi güzel bir etkinlik için öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Ekm

3-İ Sınıf öğretmenimiz Hatice HAYDARANLI eşliğinde çocuklar ip baskısı tekniği ile resim yaptılar.Çocuklar bu teknikle eğlenceli zaman geçirmelerinin yanı sıra  el becerilerinide geliştiriyor.Hayal dünyalarında oluşan şekillere anlam yüklemeye çalışıyorlar.Böylesi güzel bir etkinlik yaptıran sınıf öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Ekm

Urfa okuyor projesi kapsamında okulumuzda 2. ders saatimizde  kitap okumaya devam ediyoruz.KİTAP OKUMAK HAYAL DÜNYASINA AÇILAN EN KOLAY VE EN KEYİFLİ YOLDUR.

Ekm

Okulumuz anasınıfı öğretmenlerinden Esra ÇİFTÇİ ve Emine EKİNCİ anasınıfı öğrencilerimizi okulumuzun bahçesine çıkardılar.Çocuklar eldiven giyerek okulumuzun çevresindeki çöpleri topladı.Okulun başından bu yana temizliğin önemini anlatan öğretmenlerimiz bahçede uygulama yapmışlar,öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamışlardır.Öğretmenlerimize gayretlerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN ÇERÇEVE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI

Kas

Okul psikolojik danışmanlarımız tarafından öğrencilere öz bakım becerileri semineri sonrası, el yıkama etkinliği yaptırıldı.

Ekm

OKULUMUZ, REHBERLİK SERVİSİ TARAFINDAN KORONOVİRÜSLE MÜCADELE KAPSAMINDA KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME AFİŞ ÇALIŞMASI YAPTI.